ТОП-10 місць у Тернополі

Підходить до мене, значить, хлопчина, мовляв, не місцевий, куди б то піти в Тернополі, на що глянути?
І отут я закінчилась. Нічого толкового йому не відповіла. 

Не годиться так, правда?
От я і вирішила виділити ТОП-10 місць у Тернополі, або куди я б повела гостей міста.

Пішли зі мною

Для початку, Театральний Майдан. По-перше, бо в центрі міста. Всі дороги у Тернополі ведуть до майдану. Всі штуки у нас на майдані робляться, та ще й театр прямо на майдані. І голубів тут можна погодувати і селфі зробити. Ідеально для початку великої подорожі маленьким Тернополем.
Далі на Валову. Перехрестя вулиць Валова і Сагайдачного напевне моє улюблене вуличне сплетіння цього міста. Гарні будиночки і залишки бруківки дозволяють уявити як би то виглядав Тернопіль десяток років тому. А ще у мене особлива любов до Валової (колись я навіть мріяла там жити, там прекрасні будинки і високі стелі). На цій вуличці усе що треба істинному поету-книголюбу. Велика книгарня (Є, привіт) і багато затишних кав.ярень де можна і каву попити, і книгу почитати, і віршики писати, і просто теревенити. 
Говорити про кав.ярні і не згадати улюблені - злочин.У мене їх дві. Давайте відвідаємо кожну по черзі.

Карма-кава. Кава тут найсмачніша у місті (ІМХО, як говорили інтернет-юзери десяток років тому). А ще атмосфера. Якось тут кавово, чи то що. Любителям багатого кавового смаку рекомендую.

І нікуди без моєї любові юності - Кав.ярні на Валовій. Теж атмосферне і затишне місце. Одразу потрапляєш в іншу епоху. А ще тут дуже тихо і це місце гарно підійде для того щоб релакснути з дороги і поговорити. І десерти. Тут найкращий штрудель на землі і прекрасні тортики. І виглядає усе прекрасно, зазнімкувати буде що, обіцяю.

Попили кави? Значить, пора до озера. Ніколи не вважала його чимось особливим у Тернополі, але от тільки сьогодні збагнула чому. Бо я завжди гуляю біля нього і він уже не викликає у мене надемоцій. Не включити його у ТОП-10 я не могла. Заразом з озером ми ж подивимось на парк, а як будуть сили (а після двох кав.ярень, точно будуть) то можна піти й у парк Топільче. З ним у мене особлива любов. Я б, звичайно, забрала більшу половину яток з алей парку, але якщо не звертати на них увагу, то парк прекрасний.

Після гарної прогулянки саме час поїсти. 
Старий Млин або Ковчег. Для мене різниця в порі року. Коли тепло, однозначно, Ковчег. Бо там прекрасні столики на дворі з видом на парк. Кухня відмінна. Пиво смачне. Що ще треба?
Що стосується Старого Млина, то це, зізнаюсь, не моя любов. Але усі мандрівники Тернополем включають його у списки "обов.язково до відвідування". Отож, відвідайте.
Після гарного обіду добре було б пройтись. Прогулятись центральною частиною міста, там де ще збереглись старі будиночки та вулички. Секрет, як попасти в цей архітектурний рай простий, від Театрального у будь-яку сторону. Я би пішла вверх. Попри бункермуз (в який ми ще повернемось в кінці вечору) кудись в сторону вулиці Гнатюка. Зрештою, в центрі достатньо таких закавулків, де можна просто пройтись і полюбуватись красою старого міста.

Закінчимо вечір тусівкою? Тоді нам в Бункермуз. Заклад ол інклюзів. Тут і культурні події, і наливки смачні. Коротше, знайти чим себе розважити у Бункері - не проблема. На місці розберемось, як то кажуть.


А які у Вас ТОП-10 місць  Тернополя? 

Коментарі

  1. Якось переглядала новини в інстаграмі і після вашого фото подумала, що варто занотовувати всі ці кафешки. І взагалі використовувати ваш інстаграм як путівник по чудових затишних місцях в Тернополі. Тому радості немає меж, вдячна за це пост дуже-дуже.

    ВідповістиВидалити
  2. School # 12 on Druchzba, and Karpenka 38 where I lived, and pretty much everywhere across the city. Thank you Anna Lysenko for doing this blog. I was born in Ternopil and now i'm living in Seattle, WA for 16 years and i miss my town so much.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації