26/200, або за двома зайцями...

Чому в назві про зайців?
Бо цього тижня я намагалась читати дві книги одразу. А точніше, чотири книги...
Зараз я активно читаю Сесілію Алерн "Сто імен" і "Коротку історію часу" С. Гокінга. І ще зовсім трохи підчитую Нору Галь "Живе слово" і Гаррі Поттера мовою оригіналу.
І це ні разу не зручно і не кльово. Тому, коли я закінчу читати ці книги, то більше так не робитиму. І Ви не робіть.
Не те щоб плутаються імена чи герої, але це нуу дуже не зручно.



Цього тижня у мене лиш три книги. І не тільки тому, що я взялась за купу книг одразу, а тому що два дня з семи я займалась книжковим блогом.
Так-так, я наважилась.
Через технічну сторону, на жаль, ще відео не викладу, але знайте - воно уже в процесі.
Викладу - обов.язково поділюсь.

Отже, давайте пройдемось по книгам цього тижня.

Світлана Талан. Помилка.
Коли я бралась за цю книгу - була певна, що зараз буде якась драма. І не прогадала. Але у цій книзі авторка так заплутала сюжетні лінії, що я ледь встигала їх перетравити. Іще поки сюжет закручувався - було цікаво, але як тільки авторка взялась ліпити все до купи... як у класичних американських серіалах. Здавалось, ці головоломки не закінчаться. Тут і покинуті діти, і помилки молодості, і СНІД, і наркоманія, і любов. Загалом, читати є про що.

Пола Гаукінз. Дівчина в потягу.
Хороша книга. Я не очікувала від неї нічого особливо, але вона мені сподобалась. Головна героїня - жінка-аклоголічка на ім.я Рейчел, яку кинув чоловік. Кожного дня слідкує за однією парою. Аж одного разу, жінка не щезає. І Рейчел повинна дізнатись, що ж стоїть за зникненням цієї жінки.
Це саме та книга, коли про те, хто злодій, я не здогадувалась.

Володимир Лис. Камінь посеред саду.
Книга-розчарування. Підкупила назва "психологічний детектив", але у цій книзі нічого ані психологічного, ані детективного немає. Швидше, "психодєлічний роман". Головного героя покидає жінка і чим далі по сторінкам, тим більше я розумію цю нещасну жінку. Я б теж його покинула. Як і книгу. Але букчерелендж такий букчелендж - взялась за книгу, то повинна дочитати.

Коментарі

  1. "Камінь посеред саду" - розчарування в багатьох читачів, яких я знаю.

    ВідповістиВидалити
  2. Аня, чи зацікавлені ви прийти на наші читання в бібліотеку в четвер?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації