Keep calm and read books. 20/200

Одразу почну з прохання.
Справа від цього тексту є опитування про книжковий блог (детальніше тут).
Дуже прошу проголосувати, аби я знала, наскільки ця ідея живуча.

Давайте знайомитись. Адже нас так багато, тих хто долучився до #bookchallenge_ua
Розкажіть, яка у вас ціль? Скільки прочитали? Які підводні камені зустрічають?

А тепер, класично, огляд книг. 

Фінішувала місяць із цифрою 20 книг. Іду, навіть, трохи з випередженням, хоча спеціально не пришвидшувала темп читання, і нічим заради книжок не жертвувала. Просто осінь. Осінню завжди читається більше.

"Соляріс". Станіслав Лем.
Мене ця книга вразила. Вона чудова. Усім любителям наукової фантастики рекомендую. Це й справді mustread.
У книзі розповідається про вченого, що потрапив на планету Соляріс, аби її досліджувати. У книзі переплітаються сама сюжетна лінія цього вченого і наукові факти про Соляріс і його феноменальний океан.
Наткнулась на останню екранізацію цього фільму. У ньому найбільший акцент зробили на любовній сюжетній лінії, що теж присутня у романі. Самому Станіславу Лему екранізація не сподобалась, тому і я не спішу дивитись її. А вам, про всяк випадок, посилання на трейлер залишу.

Американська фантастика XX століття.
Ще одна антологія з американською фантастикою. 8 оповідань і повістей.
Найбільше вразила повість "Злочинець в утопії". Мака Рейнольдса. Книга написана в 1968 році. В ній описується світ, в якому замість грошей є кредитні картки. Кожен крок людини можна відслідкувати, адже для того, аби скористатись карткою, потрібно відбиток пальцю (одразу згадались наші смартфони, для розблокування яких достатньо лише прикласти свій палець). Але герой повісті все ж зміг викрасти трохи грошей. Як? читайте у книзі.

А ще зі мною сталось розчарування тижня "Одного разу" Ірен Роздобудько. 
Я не маю жодних претензій до автора, адже вона чемно попередила що книга неправильна. Так ось, мені ця неправильна книга не пішла.

Ще зі мною цього тижня трапилась розповідь Роджера Желязни "Ніч у тужливому жовтні". Прекрасна фантастика-жахіття до Хеловінської ночі.

P.S. розповідайте і Ви про книги, що трапились з Вами.

Коментарі

  1. собираюсь начать челендж с нового года (то есть серьезно начать считать то, что читаю :) ) а проект крутой, рада находить книжные блоги и читающих людей)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації